Małe szarlotki z kruszonką

4.49 (160 ocen)

Pyszne ciacho....

Składniki:

  • CIASTO
    -mąka pszenna 2 szklanki
    -żółtka 2 sztuki
    -masło 15 dkg
    -cukier 3 łyżki
    -proszek do pieczenia 1 łyżeczka
    -cukier waniliowy 1 opakowanie

    DODATKOWO
    -jabłka prażone 1 słoik
    KRUSZONKA
    -masło 8 dkg
    -cukier 6 dkg
    -mąka pszenna 15 dkg
    -cukier waniliowy 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

4.49 (160 ocen)

Zobacz również:

Desery

Małe szarlotki z kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto, zawinąć w folię, schłodzić w lodówce godzinę.
    Ciasto rozwałkować, wykleić dwie małe formy do tarty o srednicy 12 cm.
    Składniki na kruszonkę wsypać do miseczki, zagnieść kruszonkę.
    Na ciasto wyłożyć jabłka, posypać kruszonką.
    Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować