Makaronowe muszle nadziewne malinowym twarożkiem

2.8 (5 ocen)

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 2 osób

Makaron w wersji na słodko z twarożkiem i malinami - zapiekany w śmietanowym sosie.

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 100 g makaronu muszli

    250 g twarogu
    100 g malin
    1 cukier waniliowy
    1 łyżka cukru pudru

    SOS WANILIOWY:

    2 jaja
    150 ml śmietanki 30%
    1 cukier waniliowy
    1 łyżka cukru pudru

    PONADTO:

    cukier puder do oprószenia
    masło do wysmarowania naczynia
Wystaw ocenę:

2.8 (5 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanka z makaronem

Makaronowe muszle nadziewne malinowym twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w posolonej wodzie, odcedzić, wystudzić.

    Maliny zblendować, wymieszać z twarożkiem, dodać cukier waniliowy i cukier puder. Wymieszać.
    Twarożkiem nadziać makaronowe muszle. Ułożyć w natłuszczonym naczyniu do zapiekania.

    Wszystkie składniki na sos zmiksować razem. Powstałym sosem zalać zapiekankę.

    Piec około 30 - 35 minut do ścięcia sosu.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron muszle (conchiglioni) Twaróg Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować