Zapiekanka z zupek chińskich

3.75 (51 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób

Zapiekanka smakuje rewelacyjnie i robię bardzo często. To fajny pomysł na obiad.

  • 45 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 1 duży filet z kurczaka

    3 zupki chińskie o dowolnym smaku

    1 czerwona papryka

    1 czerwona cebula

    kukurydza

    około 3 duże ogórki kiszone lub konserwowe

    około 15 dkg sera żółtego

    sól pieprz przyprawa do kebaba

    Sos:

    Ok. 8 łyżek majonezu

    ok. 2 łyżki śmietany

    ok.5 łyżek keczupu

    2 duże ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
Wystaw ocenę:

3.75 (51 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanka z makaronem

Zapiekanka z zupek chińskich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zupki drobno kruszymy i zalewamy wrzącą wodą zostawiamy na 5 minut.

    Filet z kurczaka kroimy w kostkę przyprawiamy w tym przyprawą do kebaba i smażymy na oleju kilka minut .

    Resztę składników kroimy w kostkę a ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach.

    Gdy zupki chińskie są już gotowe przenosimy je na sitko aby pozbyć się resztek wody.

    Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i na dnie układamy zupki chińskie ,cebulę ,połowę sosu, kurczaka ,paprykę ,połowę sera żółtego ,ogórki konserwowe i ponownie sos.

    Zapiekany w piekarniku nagrzanym do 220 stopni około 25 minut. 5 minut przed końcem posypujemy resztą sera żółtego .Po zapieczeniu posypujemy jeszcze szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Zupki chińskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować