Zapiekanka z zupek chińskich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zupki drobno kruszymy i zalewamy wrzącą wodą zostawiamy na 5 minut.
Filet z kurczaka kroimy w kostkę przyprawiamy w tym przyprawą do kebaba i smażymy na oleju kilka minut .
Resztę składników kroimy w kostkę a ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Gdy zupki chińskie są już gotowe przenosimy je na sitko aby pozbyć się resztek wody.
Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i na dnie układamy zupki chińskie ,cebulę ,połowę sosu, kurczaka ,paprykę ,połowę sera żółtego ,ogórki konserwowe i ponownie sos.
Zapiekany w piekarniku nagrzanym do 220 stopni około 25 minut. 5 minut przed końcem posypujemy resztą sera żółtego .Po zapieczeniu posypujemy jeszcze szczypiorkiem.
Komentarze