Makaron z warzywami w sosie śmietankowym

4.5 (199 ocen)

Szybka propozycja bezmięsna, dla wielbicieli dań z makaronem.

Składniki:

  • 4 garście makaronu rurki
    250g warzyw na patelnię
    3-4 większe pieczarki
    1 pomidor
    5 łyżeczek słodkiej śmietanki 12%
    2 łyżeczki mąki pszennej
    1 ząbek czosnku
    4 gałązki świeżego koperku
    ¾ szklanki zimnej wody
    3 łyżki margaryny
    Sól, pieprz, wegeta do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z warzywami w sosie śmietankowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • makaron 1. Makaron ugotować.
  • smażenie 2. Warzywa na patelnię wrzucić na rozgrzany tłuszcz, smażyć kilka minut. Dodać pieczarki pokrojone w plasterki oraz ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę.
  • zabielanie 3. Mąkę rozmieszać w małej ilości zimnej wody, dodać słodką śmietanę, wymieszać, wlać do warzyw, wymieszać. Wlać wodę, gotować kilka minut, doprawić do smaku.
  • dodać koperek i pomidor 4. Dodać pokrojony w kostkę pomidor i posiekany drobno koperek, zagotować.
  • makaron z warzywami 5. Makaron podawać polany warzywami z sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Makaron penne Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować