Makaron z warzywami w sosie orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zacznij od przygotowania sosu orzechowego. Masło orzechowe, syrop klonowy, sos sojowy i sok z limonki wymieszaj w misce. Dodaj pokruszoną papryczkę chilli oraz starte na tarce na drobnych oczkach czosnek i imbir - ponownie wymieszaj. Małymi porcjami dodawaj wodę cały czas mieszając. Zakończ dolewanie wody, gdy uznasz, że konsystencja jest odpowiednia.
2.Następnie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
3.W międzyczasie zacznij przygotowywać warzywa. Rozgrzej olej na patelni, podsmaż 2 posiekane ząbki czosnku, a następnie dodaj warzywa. Może być to dowolna mieszanka, ja wybrałam marchewkę, szpinak baby, kapustę oraz kiełki fasoli.
4.Do patelni z warzywami dodaj wcześniej ugotowany makaron, wymieszaj wszystko dokładnie, a następnie dodaj sos i znów wszystko ze sobą wymieszaj.
5.Tak przygotowane danie przełóż do miseczki i posyp posiekaną kolendrą.
Komentarze