Makaron z warzywami i mięsem z rosołu

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszny i szybki obiadek z wykorzystaniem mięsa z rosołu :)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mięso z rosołu
    Mieszanka warzywna chińska
    Sos sojowy
    Imbir w proszku
    Czosnek granulowany
    Papryka słodka i ostra w proszku
    Olej
    Makaron z dowolnej zupki chińskiej
    Opcjonalnie : sos chilli i szczypiorek.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z warzywami i mięsem z rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięsko z rosołu podzielić na kawałki obsypać słodka i ostrą papryką , czosnkiem i ewentualnie odrobiną soli. Na patelni rozgrzać olej i na gorący wrzucać przyprawione mięsko. Smażyć do zrumienienia. Mieszankę warzyw dodać na patelnię do mięska , przyprawić sosem sojowym , ostrą papryką , czosnkiem i imbirem. Smażyć wszystko do miękkości warzyw ewentualnie podlać odrobiną wody. Gdy warzywa będą już miękkie , do patelni z zawartością wrzucam pokruszony makaron z zupki chińskiej i podlewam odrobiną wody. Przykrywam przykrywką i czekam aż napecznieje. Dodaje sos sojowy i wszystko dokładnie mieszam. Wykładam na talerz , dekoruje szyczipiorkiem i ostrym sosem chilli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować