Pyszny i szybki obiadek z wykorzystaniem mięsa z rosołu :)
20 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
Mięso z rosołu
Mieszanka warzywna chińska
Sos sojowy
Imbir w proszku
Czosnek granulowany
Papryka słodka i ostra w proszku
Olej
Makaron z dowolnej zupki chińskiej
Opcjonalnie : sos chilli i szczypiorek.
Makaron z warzywami i mięsem z rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięsko z rosołu podzielić na kawałki obsypać słodka i ostrą papryką , czosnkiem i ewentualnie odrobiną soli. Na patelni rozgrzać olej i na gorący wrzucać przyprawione mięsko. Smażyć do zrumienienia. Mieszankę warzyw dodać na patelnię do mięska , przyprawić sosem sojowym , ostrą papryką , czosnkiem i imbirem. Smażyć wszystko do miękkości warzyw ewentualnie podlać odrobiną wody. Gdy warzywa będą już miękkie , do patelni z zawartością wrzucam pokruszony makaron z zupki chińskiej i podlewam odrobiną wody. Przykrywam przykrywką i czekam aż napecznieje. Dodaje sos sojowy i wszystko dokładnie mieszam. Wykładam na talerz , dekoruje szyczipiorkiem i ostrym sosem chilli.
Komentarze