Makaron z sosem z mascarpone i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczny obiad

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g makaronu (dowolny ja miałam kokardki)
    500 g pieczarek
    2 ząbki czosnku
    250 g serka mascarpone
    4 łyżki śmietany
    natka pietruszki
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z sosem z mascarpone i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
    Pieczarki obrać, pokroić w plasterki. Czosnek obrać i rozgnieść.
    N patelni roztopić masło i podsmażyć pieczarki, podczas smażenia dodać czosnek.
    Zmieszaj serek mascarpone z pieczarkami i smaż aż się rozpuści.
    Dodaj śmietanę, sól, pieprz oraz natkę pietruszki (posiekana).
    Wymieszaj z gorącym makaronem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować