Makaron z sosem pomidorowym i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy. Odcedzamy i hartujemy.
2.Fetę kroimy w kostkę. Szczypiorek i natkę myjemy, osuszamy i siekamy. Paprykę myjemy i usuwamy gniazdo nasienne. Fenkuła oczyszczamy i z papryką kroimy w kostkę. Kiełbaski gotujemy, wyjmujemy (wywar zachowujemy) i kroimy w grube plastry.
3.Do wywaru dodajemy pomidory, paprykę i fenkuła. Gotujemy
10 minut. Dodajemy kiełbaski i osączony groszek. Doprawiamy. Wsypujemy zieleninę (część odkładamy).
4.Jogurt mieszamy z koncentratem pomidorowym i mąką. Dodajemy do sosu. Mieszamy i chwilę gotujemy.
5.Makaron wykładamy na talerze, polewamy sosem, posypujemy fetą i resztą zieleniny.
Komentarze