Makaron z Boczkiem Po Włosku

4.5 (187 ocen)

  • 20 min

Uwielbiam Włoską Kuchnię i często sięgam po przepisy rodem ze słonecznej Italii. To danie jest dla mnie wyjątkowe ponieważ zachwycił mnie jego smak

  • 20 min

Składniki:

  • 400 g makaronu (wstążki lub spaghetti)
    400 g boczku
    1 średnia cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki startego żółtego sera
    pół puszki pomidorów bez skórki
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    2,5 łyżeczki śmietany
    liść laurowy
    sól, pieprz
    tymianek, oregano, bazylia
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z boczkiem po włosku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • boczek z cebulka i czosnkiem 1. Boczek pokroic w drobna kostke zarumienic na oliwie. Cebule i czosnek pokroic w drobna kostke dodac do boczku i zarumienic. Następnie wrzucic lisc laurowy i dodac tymianku. Troszke tego boczku z cebulka i
    czosnkiem odlozyc do posypania potrawy. W międzyczasie ugotować makaron aldente.
  • sos do makaronu 2. Następnie dodać pół puszki pomidorów bez skorki i wszystko dokładnie wymieszać. Dodać 2 lyzki koncentratu pomidorowego i wszystko doprawic
    solą, pieprzem, bazylią i oregano. Calość podsmażyć z 10 min.
  • sos do makaronu 3. Na samym końcu zmniejszamy płomień pod patelnią do minimum i dodac 2-3 lyzeczki smietany. Wszystko dokładnie wymieszac.
  • makaron z sosem 4. Ugotowany gorący makaron polać sosem, posypać odłożonym zarumienionym boczkiem z cebulką i czosnkiem oraz startym żółtym serem.


    Pychotka. SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować