Zawijane Sznycelki Indycze

4.5 (182 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Kupilem miesko z indyka i tak zastanawialem sie co by tutaj przyrządzic i wpadłem na pomysł takich własnie ruloników. Jak sie okazało zarówno wygląd jak i smak tego pomysłu nie zawiódł mnie. Mniam

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 750 g piersi indyka
    4 łyżki sosu sojowego
    2 ząbki czosnku,
    2 łyżki soku z cytryny
    po 1 łyżeczce: majeranku, tymianku, bazylii
    1jajko
    mąka, tarta bułka
    olej, sól, pieprz
    15 dag zółtego sera

Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zawijane sznycelki indycze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sznycle w marynacie 1. Sznycelki z Indyka delikatnie rozbic. Przygotowac marynatę. Połączyć ze sobą: 4 łyżki sosu sojowego, wyciśnięte 2 ząbki czosnku, 2 łżki soku z cytryny, 1 łyżkę oliwy, majeranek, tymianek, bazylia, sól pieprz. Sznycelki umieścic w marynacie dokladnie wymieszac i odstawic na 1 godzinę do lodówki.
  • sznycle z indyka 2. Po godzinie czasu, sznycelki wyjąć z lodówki, rozłożyć i ułożyć na nich żółty ser(moze byc starkowany lub w calości dociety na szerokosć sznycla).
  • sznycle z indyka 3. Sznycelki zawijać w rulonik, maczać w bułce tartej, rozkłóconym jajku i ponownie w bułce
  • sznycel z indyka 4. Obsmażyć z dwoch stron na złocisty kolor
  • Sznycle z Indyka 5. Podawać z ziemniaczkami i surówką


    SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować