MAKARON WARZYWAMI I MASCARPONE

4.5 (188 ocen)

  • 20 min

SZYBKI I SMACZNY

  • 20 min

Składniki:

  • WYKONANIE: ŁATWE
    PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
    ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ.
    ILOŚĆ PORCJI: 3-4

    Składniki:
    250 g ulubionego makaronu,
    seler naciowy,
    2 średnie marchewki,
    kilka pieczarek (u mnie 8),
    2 łyżki masła,
    opakowanie mascarpone,
    sól,
    pieprz cayenne,
    oregano,
    bazylia,
    rozmaryn,
    2 łyżki śmietany (opcjonalnie).
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron warzywami i mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotuję al dente, odcedzam.
    Na maśle podsmażam posiekanego selera, marchewkę pokrojoną w kostkę i pieczarki w półplasterkach. Doprawiam do smaku solą, pieprzem, bazylią, oregano i rozmarynem. Całość smażę na małym ogniu, aż warzywa nieco zmiękną.
    Dodaję mascarpone i śmietanę, mieszam do momentu rozpuszczenia się sera oraz połączenia się składników.
    Sos łączę z makaronem, w razie potrzeby doprawiam do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować