Makaron w sosie z wędzonym pstrągiem

4.46 (211 ocen)

  • 25 min

Wędzona ryba podana w ten sposób jest przepyszna. Makaron smakuje wyśmienicie, a całe danie jest zrobione w mniej niż 30 minut. Szczerze POLECAM :-)

  • 25 min

Składniki:

  • 1 tuszka wędzonego pstrąga ok. 300 gr
    1 kubek śmietany 30% - 330ml
    1 łyżka serka topionego paprykowego
    1 cebula
    2 łyżki posiekanego koperku
    2 łyżki oleju
    1 łyżka masła
    1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki
    Sól i pieprz do smaku
    ½ op. makaronu rurki
Wystaw ocenę:

4.46 (211 ocen)

Zobacz również:

Ryba Dania z makaronem

Makaron w sosie z wędzonym pstrągiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron rurki ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem 1 łyżki oleju al. dente.
  • 2. Rybę obrać dokładnie z ości, pokroić na małe kawałki.
  • 3. Na patelni roztopić masło, dodać olej i zeszklić obraną z łupin i posiekaną w drobną kostkę cebulę. Wlać śmietanę, dodać ser topiony oraz posiekany koperek. Przyprawić wędzoną papryką, solą i pieprzem. Następnie dodać kawałki wędzonej ryby, wymieszać i gotować na wolnym ogniu do zagęszczenia sosu.
  • 4. Makaron podawać polanym gotowym sosem.

Porady

Składniki podane na 2 porcje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Pstrąg Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wędzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować