Makaron two colors

0 (0 ocen)

  • 60 min

Mango to owoc Indii, podany z krewetkami, zaskakuje udanym połączeniem obu produktów. Zielony groszek stanowi uzupełnienie nie tylko smakowe ale i kolorystyczne potrawy.

  • 60 min

Składniki:

  • 150 g makaronu spaghetti


    Sos mango z krewetkami:

    1 owoc mango

    100 g krewetek

    1/2 pomarańczy

    100 g serka mascarpone

    1 łyżka masła

    2 ząbki czosnku

    sól, pieprz




    Sos groszkowy - serowy

    1 szklanka świeżego lub mrożonego groszku (nie z puszki)

    150 g serka mascarpone

    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron two colors - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoc mango obrać i pokroić w kostkę.

    Sok z pomarańczy zagotować, dodać pokrojone mango, dusić na mały ogniu do czasu aż owoc zmięknie.

    Na patelni rozgrzać masło dodać krewetki, roztarty czosnek, sól, pieprz i smażyć nie dłużej niż 3 minuty, aby krewetki nie zrobiły się gumowe. Odstawić.

    Gdy mango będzie już miękkie dodać do niego usmażone krewetki i serek. Dokładnie wymieszać.



    Groszek ugotować w posolonej wody. Gdy będzie miękki, odcedzić i zmiksować blenderem na gładki mus (kilka kulek możemy odłożyć do dekoracji).

    Do masy groszkowej dodajemy serek i przyprawiamy do smaku, jednak bardzo delikatnie, masa raczej powinna przeważać słodkością serka i groszku.



    Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie i podawać z dwoma sosami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować