Makaron spaghetti z włoskimi orzechami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Połączenie makaronu z orzechami sprawdziło się.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie makaronu spaghetti
    sól
    100 g wędzonego boczku
    1 ząbek czosnku
    2 dojrzałe awokado
    garść orzechów włoskich
    100 g sera z niebieską pleśnią
    garść rukoli
    kilka gałązek natki pietruszki
    starty parmezan
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Spaghetti

Makaron spaghetti z włoskimi orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron spaghetti z włoskimi orzechami 1. Boczek pokroiłem w kostkę, wytopiłem na chrupiąco na suchej patelni, pod koniec dodałem drobniutko posiekany czosnek. Wydrążony miąższ z awokado rozgniotłem widelcem z pokruszonymi orzechami i serem. Posiekałem rukolę i natkę pietruszki.
    Ugotowałem makaron al dente w dużej ilości osolonego wrzątku. Odcedzony gorący makaron wymieszałem w garnku ustawionym na minimalnym ogniu najpierw z boczkiem z czosnkiem i wytopionym z niego tłuszczem, a następnie z masą z awokado i zieleniną. Doprawiłem solą, posypałem startym parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować