Makaron ryżowy z tuńczykiem

4.51 (156 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min

Zdrowe szybkie danie obiadowe .

  • 10 min

Składniki:

  • * 1 puszka tuńczyk z wody
    * 1/2 paczki makaron ryżowy,
    * 10 szt Oliwki czarne,
    * 4 łyżki kukurydza z puszki ,
    * sos chilli słodki,
    * 1/4 szt cukinia
Wystaw ocenę:

4.51 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ryżowy z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok 5 min pod przykryciem .Następnie odsączamy go na sitku .
  • 2. Na patelni na odrobinie oliwy podsmażamy pokrojoną cukinie ,dodajemy odsączoną kukurydzę .Mieszamy i dodajemy makron ,następnie odsączonego tuńczyka i oliwki .
  • 3. Mieszamy składniki doprawiamy sosem chilli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

KH_01-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować