Makaron po rusku

4.97 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem smakoszką pierogów ruskich. Nie mam jednak zbyt wiele czasu, więc często przyrządzam właśnie to „zastępcze” danie. Proste, tanie i smakuje prawie tak samo jak pierogi ruskie.

Składniki:

  • Na 2 porcje
    ● 1 duży ziemniak
    ● 1/2 kostki białego sera
    ● 1 mała cebula
    ● sól, pieprz
    ● olej
    ● makaron świderki (ilość według uznania)
Wystaw ocenę:

4.97 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron po rusku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaka gotujemy. Studzimy
    i rozcieramy z serem.
  • 2. Cebulę obieramy, drobno
    siekamy i smażymy na oleju
    na złoto. Dodajemy do ziemniaka
    z serem, mieszamy
    i przyprawiamy solą i dużą
    ilością pieprzu.
  • 3. W lekko osolonej wodzie
    gotujemy makaron. Odcedzamy.
    Podajemy z ziemniakami
    z serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować