Majonez na całym jajku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny i gęsty majonez, który jest szybki w przygotowaniu. Wszystkie składniki wkładamy do słoika i blendujemy. Polecam.

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 całe jajko
    200 ml oleju
    1 łyżeczka ostrej musztardy
    1/2 łyżeczki soli himalajskiej
    1/2 łyżeczki ksylitolu lub cukru
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Sosy Dodatki

Majonez na całym jajku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko sparzamy wrzątkiem przez chwilę ( 15 sekund ).
    Do słoika wybijamy jajko i dodajemy resztę składników.
    Blendujemy przez chwilę, przesuwamy blenderem od dna słoika ku górze. Średnica słoika musi być tylko trochę większa od główki blendera.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Ksylitol Musztarda Olej Sól

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować