Majonez koperkowy z gotowanych jajek

4.48 (196 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób

Delikatna i aksamitna konsystencja, która doskonale podkreśli smak sosów oraz past. Doskonale nadaje się również do smarowania kanapek.

  • 10 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    4-5 łyżek oleju
    3-4 łyżki soku z cytryny
    3-4 łyżeczki musztardy Dijon lub sarepskiej
    3 łyżki posiekanego koperku
    pół łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

4.48 (196 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Majonez koperkowy z gotowanych jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka miksujemy w malakserze. Ciągle miksując jajka cienkim strumieniem wlewamy olej.

    Do masy wlewamy sok z cytryny, dodajemy sól, musztardę oraz posiekany koperek. Miksujemy jeszcze chwilę do połączenia składników. Majonez próbujemy i opcjonalnie doprawiamy. Przygotowany majonez przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować