Majonez wegański - bez jajek

4.5 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 8 min

Ten majonez jest równie smaczny i prawe identyczny jak majonez jajeczny. Jego zaletą jest to, że nie ma w nich jajek, więc jak najbardziej nadaje się dla każdego na diecie wegańskiej i dla małych dzieci. Wykonanie majonezu zajmie Ci 5 minut!

  • 8 min

Składniki:

  • 200 ml oleju rzepakowego
    150 ml mleka sojowego
    2 łyżeczki białego octu winnego
    1/2 cytryny, sok
    2 łyżeczki ostrej musztardy (można dać łagodną)
    odrobina soli
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Musy Przystawki Majonez

Majonez wegański - bez jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Do kielicha blendującego (z nożami) wlewamy wszystkie składniki, włączamy i czekamy ok. 4 minuty. Gotowy majonez wykładamy do miseczki. W lodówce można go przechowywać do 4-5 dni.

Porady

Taki majonez możemy aromatyzować ziołami, lub innym rodzajem musztardy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka Mleko Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować