Lukrowane pierniczki

4.5 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam 22 lata. Jestem studentką ekonomii.

Składniki:

  • Ciasto:
    1 kg mąki
    kostka masła
    3 łyżki oleju
    3 żółtka
    1 szkl. śmietany 18-proc.
    3 jajka
    2 szkl. miodu
    1 szkl. cukru
    3 łyżki sody
    przyprawa do piernika

    Dekoracja:
    pisaki spożywcze
    kolorowa posypka
    biały lukier
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery Lukier

Lukrowane pierniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: w garnku roztapiamy masło i miód, studzimy. Mieszamy z ubitymi z cukrem jajkami i żółtkami. Dodajemy śmietanę, mąkę, a następnie resztę składników. Wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy.
  • 2. Foremkami wykrawamy ciastka. Pieczemy ok. 15 minut w 180 °C. Ciepłe smarujemy lukrem i dekorujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować