Łosoś na tagliatelle

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne połączenie delikatnych smaków :)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 dzwonka z łososia
    1/2 brokuła
    makaron tagliatelle
    2 ząbki czosnku
    1 mały jogurt naturalny (200ml)
    1 łyżeczka suszonego koperku lub 1/2 pęczka świeżego
    sól, pieprz
    sok z cytryny
    oliwa z oliwek
    1/2 szklanki białego wytrawnego wina
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Tagliatelle

Łosoś na tagliatelle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dzwonka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Obsypać solą i pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Na osolony wrzątek wrzucić makaron, a gdy woda znowu się zagotuje dorzucić podzielonego na małe różyczki brokuła. Patelnię skropić oliwą. Łososia podsmażyć przez 1-2 minuty z obu stron, a następnie podlać winem i przykryć na 5-10 minut.
  • Łosoś z makaronem 2. Jogurt naturalny wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i koperkiem. Makaron z brokułem odcedzić, zalać sosem i dokładnie wymieszać. Przełożyć na talerze. Na makaronie ułożyć łososia, posypać koperkiem i udekorować plasterkami cytryny. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować