Lemoniada ogórkowo-cytrynowa z miodem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Orzeźwiający napój idealny na ciepłe dni. Warto od razu przygotować podwójną porcję, a w wersji dla dorosłych - dodać alkoholu.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duży ogórek ze skórką
    1 duża cytryna
    3 pełne łyżki jasnego, płynnego miodu
    300 ml zimnej wody

    dodatkowo: kostki lodu, alkohol, plasterki ogórka, suszone kwiaty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje Koktajl Lemoniada

Lemoniada ogórkowo-cytrynowa z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sparzonego ogórka kroimy w plasterki i umieszczamy w blenderze kielichowym lub sportowym. Wyciskamy sok z dużej cytryny i dolewamy do ogórka. Dodajemy płynny miód i wodę. Blendujemy przez kilkadziesiąt sekund.
    Płyn dokładnie przecedzamy przez drobne sitko.
    Podajemy według uznania - z lodem, plasterkami ogórka, suszonymi kwiatami, alkoholem.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować