Leczo z marchewką

4.47 (196 ocen)

  • 40 min

Klasyczne leczo tym razem z dodatkiem chrupiącej marchewki. A więc cukinia, cebula, papryka, pomidory, kiełbasa i marchewka tworzą to aromatyczne danie.

  • 40 min

Składniki:

  • • 4 średnie cukinie
    • 1 papryka czerwona
    • 2 cebule
    • 3 marchewki
    • 2 pomidory duże dojrzałe
    • 1 pęto chudej kiełbasy
    • sól, pieprz, papryka ostra i słodka, majeranek
    • gałązka rozmarynu i szałwii
    • 3 liście laurowe, kilka sztuk ziela angielskiego
    • natka pietruszki
    • 3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.47 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Leczo z marchewką 1. • Rozgrzać olej i podsmażyć pokrojoną niezbyt drobno cebulę, potem dodać marchewkę pokrojoną w krążki i dusić ok. 5 minut.
    • Wrzucić kiełbasę w półkrążkach i przyprawy, poddusić następne 5 minut.
    • Wrzucić do garnka paprykę pokrojoną w kostkę, podlać 1/2 szklanki wody i poddusić ok. 5 minut.
    • Dodać cukinię i pomidory pokrojone w grubą kostkę. Zagotować, zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem ok. 15 minut.
    • Na koniec dodać natkę pietruszki i jeśli potrzeba doprawić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować