Leczo pieczarkowe z mięsem i frankfurterkami

5 (1 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 10 osób

Sezonowa potrawa, kiedy papryka jest mięsista, pomidory aromatyczne, wtedy też smakuje najlepiej, tym razem zrobiłam ją z dodatkiem świeżego mięsa i cienkich kiełbasek.

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 1 kg kolorowej papryki pokrojonej w małe kawałki
    800 g pieczarek pokrojonych
    700 g pomidorów malinowych obranych ze skórki
    500 g kiełbasek frankfurterek
    700 g karkówki pokrojonej w w większą kostkę400 g młodej cebuli
    2 przeciery pomidorowe po 400 g z kawałkami pomidorów ( u mnie własnej roboty)
    6 ząbków posiekanego czosnku
    2 łyżki papryki słodkiej , sól, pieprz świeżo mielony, liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego
    2 l dowolnego bulionu
    ew. cukier jeżeli dla kogoś będzie za kwaśno
    olej do przysmażania
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania jednogarnkowe

Leczo pieczarkowe z mięsem i frankfurterkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w niewielką kostkę, przesmażyć na oleju, potem wszystkie pokrojone składniki bez pomidorów i kiełbaski, wrzucić do garnka, dodać przecier pomidorowy i pokrojone pomidory bez skórki zalać bulionem , dodać wszystkie przyprawy i gotować ok. 30 minut, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem
  • 2. Życzę smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować