Leczo paprykowe z kiełbasą

4.5 (192 ocen)

zawsze w moim domu taka wersja się pojawia

Składniki:

  • 1 kilogram papryki (kolor dowolny)
    0,5 kilograma cebuli
    1 kilogram pomidorów (najlepiej Lima)
    5 kiełbas śląskich
    1 koncentrat pomidorowy
    sól do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leczo paprykowe z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę umyć, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić w paski. Cebule obrać i pokroić w piórka. Pomidory umyć i pokroić w kostkę. Kiełbasy pokroić w pół plasterki. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć na nim partiami najpierw paprykę, potem cebulę i na końcu kiełbasę. Usmażone warzywa przełożyć do garnka, dodać koncentrat pomidorowy, pokrojone pomidory oraz sól do smaku. Wstawić na gaz i pogotować razem 2 minuty. Dokładnie wymieszać. Podawać na gorąco najlepiej z białym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować