Leczo "na wypasie" - czyli z mięsem i kiełbasą! Podana ilość na kilka dużych porcji. Można włożyć do słoików, zawekować i namiastka lata w środku zimy gotowa!

Składniki:

  • 2 kiełbasy głogowskie,

    0,5 kg mięsa z szynki,

    4 cebule,

    4 papryki białe,

    3 papryki żółte,

    4 papryki czerwone,

    3 papryki zielone,

    2 cukinie,

    8 dużych pieczarek,

    3 pomidory,

    3 łyżki przecieru pomidorowego,

    sól,pieprz do smaku,

    łyżeczka słodkiej i ostrej papryczki w proszku,

    majeranek
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w piórka. Kiełbasę w plasterki, szynkę w małą kostkę. Podsmażamy w garnku 5-6 minut. Dodajemy pół szklanki wody oraz papryki pokrojone w paski i cukinię pokrojoną w kostkę. Dusimy na średnim ogniu co jakiś czas mieszając.
  • 2. Po około 15 minutach dodajemy pokrojone w plastry pieczarki. Po kolejnych 15 pokrojone w kostkę, sparzone i obrane ze skóry pomidory. Dusimy wszystko razem do miękkości warzyw.
  • 3. Na koniec zaprawiamy przecierem pomidorowym oraz dodajemy przyprawy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Papryka Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować