• 1 godz. 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Cały rok czekam do wakacji na świeże warzywa, aby przygotować ten wspaniały przysmak.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 4 cukinie
    - 1 kg pomidorów
    - 2 cebule
    - 2 zielone papryki
    - 2 ząbki czosnku
    - słoiczek koncentratu pomidorowego
    - 2 łyżeczki słodkiej papryki
    - ½ łyżeczki ostrej papryki
    - ½ kg kiełbasy
    - vegeta, sól, pieprz
    - oliwa z oliwek do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę i cukinię pokrój w kostkę. Pomidory sparz i obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Wszystko wrzuć do garnka, wlej ½ szkl. wody, 5 łyżek oliwy i duś na wolnym ogniu przez 30 minut.
  • 2. Cebulę pokrój w piórka, czosnek w kostkę, zeszklij na patelni i wrzuć do garnka.
  • 3. Kiełbasę pokrój w plasterki, podsmaż na patelni, wrzuć do gotujących się warzyw. Dodaj koncentrat pomidorowy i dopraw do smaku przyprawami.

Porady

Możesz podawać z kaszami, ryżem, makaronem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować