Łazanki z suszonymi grzybami i kapustą

5 (140 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Pyszne domowe łazanki z młodą kapustą i suszonymi grzybami.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 500 g suszonych łazanek
    1 młoda kapusta
    2-3 cebule
    garść suszonych grzybów
    200 g surowego boczku
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Łazanki

Łazanki z suszonymi grzybami i kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte grzyby gotuję 30 minut w wodzie, odcedzam, studzę, kroję na paski.Boczek kroję w kostkę, smażę na złoty kolor, dodaję pokrojoną cebulę, przesmażam i dodaję paski grzybów - chwilę duszę. Kapustę kroję w kawałki i gotuję do miękkości, odcedzam. Łazanki gotuję a`l dente. Gorącą kapustę łączę z łazankami, usmażonym boczkiem z cebulą i grzybami, przyprawiam do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszam.

Porady

Łączę wszystkie składniki gorące tzn. gdy kapusta jest prawie miękka gotuję łazanki i podgrzewam boczek.Świetne smakują odsmażane, gdy się "przegryzą"są równie smaczne. Przepis na domowe łazanki: https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/domowe-lazanki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować