Lazania z kawiorem z bakłażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na jednej patelni podsmażamy łopatkę, na drugiej poszatkowaną cebulę z pokrojonymi w plasterki marchewkami. Kiedy mięso będzie przyrumienione wlewamy pomidory, dodajemy kawior z bakłażana, przeciśnięty czosnek i zawartość drugiej patelni. Dusimy prze kilka minut. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką w proszku.
2.W naczyniu układamy pierwszą warstwę nieugotowanego makaronu. Wykładamy 1/3 część sosu, następnie kolejną porcję makaronu, sos, makaron, ostatnią porcja sosu i makaronu.
3.Na patelni roztapiamy masło, dodajemy mąkę i po chwili wlewamy mleko. Doprawiamy solą i gałką muszkatołową. Sos podgrzewamy aż zgęstnieje. Gotowy wylewamy na lazanię. Na wierzchu układamy porwane kawałki żółtego sera. Pieczemy około 40 minut w 200 stopniach.
Komentarze