Łamańce musli

0 (0 ocen)

  • 40 min

Ciasteczka są rewelacyjne, jedyny ich problem jest taki, że się kruszą i nie da się ich pokroić w paski. Ale połamane, podane na talerzu prezentują się elegancko i smacznie :)

  • 40 min

Składniki:

  • 2 szklanki płatków owsianych (byle nie instant)
    1/4 szklanki orzechów włoskich
    1/4 szklanki migdałów w płatkach
    1/4 szklanki rodzynek
    1/4 szklanki daktyli
    1/4 szklanki suszonego ananasa i papai
    1/4 suszonych bananów
    3/4 szklanki wiórków kokosowych
    2 białka
    1/3 szklanki gorącej wody
    2 łyżki miodu
    1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
    2 łyżki oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Łamańce musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mieszanka 1. Wszystkie suche składniki dokładnie ze sobą mieszamy. W ciepłej wodzie rozpuszczamy miód, następnie dodajemy oliwę z oliwek i wanilię. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli.
  • musli 2. Do mieszanki musli wlewamy wodę z miodem, wanilią i oliwą z oliwek, dodajemy białka i dokładnie mieszamy. Wykładamy na płaską blachę i dokładnie uklepujemy.
  • 3. Pieczemy w temp. 160*C przez ok 30 - 35 minut. Przed łamaniem trzeba dobrze schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musli Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować