Kwaskowa sałatka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Sałatka z marynowanymi pieczarkami

  • 30 min

Składniki:

  • - 3 słoiczki pieczarek marynowanych (200-250 ml)
    - 7 ogórków konserwowych
    - 6 ugotowanych na twardo jajek
    - 1 por
    - 6 łyżek majonezu
    - sól, pieprz, cukier do smak
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Pieczarki marynowane

Kwaskowa sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i ogórki odsączamy z zalewy, kroimy w niewielką kostkę. Następnie jajka obieramy ze skorupek, kroimy w kostkę, dodajemy do pieczarek i ogórka. Por myjemy, odkrawamy liście, pozostałą część kroimy na pół (wzdłuż), następnie w paski, następnie w kostkę, dodajemy do reszty składników. Całość mieszamy z majonezem. Przyprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru do smaku.

Porady

Do sałatki można też dodać kukurydzę z puszki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować