Kurki w occie

5 (1 ocen)

  • 20 min

Dobrze zawsze mieć kilka słoiczków ulubionych grzybków.

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 kg kurek
    2 nieduże cebule
    2 łyżeczki soli
    1/2 l. wody
    3/4 szkl. octu 10%
    1/4 szkl. cukru
    po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Kurki w occie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurki dokładnie oczyścić. Cebulę pokroić w plastry. Kurki, cebulę, pieprz w ziarenkach i ziele angielskie zalać gorącą wodą. Dodać łyżeczkę soli i gotować razem ok 10 minut. Po tym czasie odlać wodę.
  • 2. Ocet zagotować z wodą, łyżeczką soli i i cukrem. Kurki z cebulą i przyprawami przełożyć do słoików i zalać gorącą zalewą. Zakręcić i odstawić dnem do góry, aby dobrze się zamknęły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować