Kurczak z kozim serem i bazylią

4.5 (149 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pomysł na szybki w przygotowaniu i lekki obiad.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filety z piersi kurczaka bez skóry: 4 sztuki
    - miękki kozi ser: 10 dekagramów
    - mały pęczek świeżej bazylii: 1 sztuka
    - sól i pieprz: 1 szczypta
    - listki bazylii: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak z kozim serem i bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ostrym cięciem wykonać jedno długie nacięcie wzdłuż każdej piersi, a następnie ostrożnie otworzyć, aby zrobić małą kieszonkę. Do każdej kieszonki nałożyć porcję sera i dodać 3-4 listki bazylii. Zapiąć kieszonki drewnianymi szpilkami. Przyprawić mięso solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę. Ułożyć piersi kurczaka i smażyć 15-20 minut, kilka razy ostrożnie obracając, aż nabiorą złocistej barwy i będą miękkie. Podawać ciepłe, przybrane listkami bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować