- średni filet z kurczaka
- ok 20 dag fasolki szparagowej
- cebula
- papryka
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- sól, pieprz
- przyprawa do kurczaka
- papryka w proszku, chili
Kurczak z fasolką szparagową i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Odstawić na pół godziny do lodówki. Cebulę pokroić w kostkę, paprykę w cienkie paski. Ugotować fasolkę, również pokroić w drobniejsze kawałki.
2.Na oleju zrumienić cebulę, dodać mięso, usmążyć. Dodać do tego pozostałe warzywa, smażyc ok 5 minut. Dolać pół szklanki wody i przecier pomidorowy. Doprawić, smażyć kolejne 5 minut. Podawać z ryżem.
Komentarze