Kurczak z fasolką szparagową i ryżem

4.5 (176 ocen)

  • 40 min

Sezonowy czas warzyw zacząć :)

  • 40 min

Składniki:

  • - średni filet z kurczaka
    - ok 20 dag fasolki szparagowej
    - cebula
    - papryka
    - 2 łyżki przecieru pomidorowego
    - sól, pieprz
    - przyprawa do kurczaka
    - papryka w proszku, chili
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak z fasolką szparagową i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Odstawić na pół godziny do lodówki. Cebulę pokroić w kostkę, paprykę w cienkie paski. Ugotować fasolkę, również pokroić w drobniejsze kawałki.
  • 2. Na oleju zrumienić cebulę, dodać mięso, usmążyć. Dodać do tego pozostałe warzywa, smażyc ok 5 minut. Dolać pół szklanki wody i przecier pomidorowy. Doprawić, smażyć kolejne 5 minut. Podawać z ryżem.

Porady

Do dania można również dodać cukinię.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować