Kurczak z fasolką szparagową

4.5 (140 ocen)

  • 20 min

Tanio,szybko i smacznie...

  • 20 min

Składniki:


  • 2 piersi z kurczaka
    250 g zielonej fasolki szparagowej
    5 łyżek kukurydzy z puszki
    sól,pieprz,przyprawa do kurczaka do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi oczyścić,umyć i pokroić na małe kawałki.Doprawić solą,pieprzem i przyprawą wymieszać i włożyć na pół godziny do lodówki.Kawałki kurczaka podpiec na oleju,zdjąć z patelni.Na tej samej patelni poddusić fasolkę pokrojoną w 2 cm kawałki.Gdy fasolka będzie miękka dodać kawałki kurczaka,odsączoną z zalewy kukurydzę i wymieszać.Przed podaniem całość doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować