Kurczak z boczniakami w sosie śmietanowym

4.48 (147 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób

Fajne lekkie danie

  • 40 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Boczniaki ok 150 gram
    Filet z kurczaka ok 150 gram
    Śmietana kremówka 250 ml
    Ryż 100 gram
    sól i grubo mielony pieprz
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.48 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Sos śmietanowy

Kurczak z boczniakami w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. No patelni roztopić łyżkę masła dodać pokrojonego w paski fileta smażyć krótką chwilę przyprawić solą i grubo mielonym pieprzem szczyptą ziół prowansalskich małym ząbkiem czosnku
    Boczniaka pokroić również w paseczki lub grubszą kostkę dodać do kurczaka smażyć około 10 minut
    Następnie wlać śmietankę gotować aż zgęstnieje . Jeżeli Śmietanka nie chce długo zgęstnieć można dodać żółtko. Najlepiej smakuje z ryżem . Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczniaki Kurczak Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować