Kurczak w sosie kaszubskim z kaszą gryczaną

0 (0 ocen)

Czy można zrobić pyszne danie w pół godziny? A no można. Dzisiaj u mnie właśnie był taki obiad i byłam pozytywnie zaskoczona smakiem.

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    1 mała cebula
    1 łyżka masła klarowanego
    1 słoik sosu kaszubskiego z borowikami i śmietaną
    sól, biały pieprz do smaku
    100 ml śmietany kremówki
    100 ml bulionu drobiowego
    1 szkl kaszy gryczanej niepalonej
    2 szkl wody
    1 łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak w sosie kaszubskim z kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi umyć, osuszyć i pokroić w paski. Doprawić solą, białym pieprzem i wymieszać. Na patelni rozgrzać masło klarowane i lekko zrumienić pokrojoną cebulę. Dodać mięso i podsmażyć. Wlać bulion, śmietanę, sos kaszubski, całość zagotować i jeśli lubimy pikantne potrawy doprawić do smaku solą i pieprzem. Wodę zagotować z solą, wsypać kaszę gryczaną i gotować na wolnym ogniu około 20 minut od czasu do czasu mieszając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować