Kurczak „Tom Kha”

4.5 (180 ocen)

  • 50 min
  • Dla 3 osób

Już jakiś czas temu dostałam pastę Tom Kha jednak w ogóle nie miałam na nią pomysłu – bo nigdy jej nie używałam. Ostatnio robiąc porządki w szafce z przyprawami wpadła mi w ręce owa pasta i musiałam coś wymyślić z jej wykorzystaniem bo koniec przydatności zbliżał się wielkimi krokami. Na obiad planowałam kurczaka….pomyślałam więc , że dodaj pastę do marynaty. Efekt ? Dla mojej rodzinki smaczny pomysł .Spróbujcie sami

  • 50 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 3 udka z kurczaka:

    Marynata:

    1 opakowanie pasty Tom Kha

    1/3 szkl oleju rzepakowego

    1 płaska łyżka słodkiej papryki mielonej

    1 łyżeczka czosnku granulowanego

    1 łyżeczka curry

    1/2 łyżeczki ostrej papryki mielonej

    1/3 łyżeczki pieprzu białego

    1/2 łyżeczki różowej soli himalajskiej
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak „tom kha” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Udka porcjujemy.

    2. Wszystkie składniki marynaty łączymy ze sobą tworząc pastę

    3. Marynatę nakładamy na mięso. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do lodówki na 4 godziny

    4. Po tym czasie wkładamy mięso w naczyniu do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy przez około 40 minut . Po tym czasie przykrywamy mięso folią aluminiową i dopiekamy 15 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować