Kurczak Caprese

4.95 (162 ocen)

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Delikatne mięso z kurczaka zapiekane ze pomidorami i aromatyczną bazylią.

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
    kulka mozzarelli
    2 pomidory
    12 liści świeżej bazylii
    łyżka oliwy z oliwek
    sól i pieprz
    słodka mielona czerwona papryka
Wystaw ocenę:

4.95 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak caprese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety naciąć w sześciu miejscach na głębokość około 2 cm, nie przecinając mięsa do końca. Mięso natrzeć oliwą i oprószyć solą, pieprzem oraz słodką mieloną papryką. Pomidory i mozzarellę pokroić na 12 plastrów. Filety przełożyć do naczynia żaroodpornego, do każdego nacięcia włożyć plaster sera, pomidora i liścia bazylii. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Mozzarella Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować