Kulki rybne

4.5 (176 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dorsz to moja ulubiona ryba. Nie robię go często, ale staram się zawsze przyrządzić go smacznie. Kulki polecam z makaronową sałatką z kapustą pekińską.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dag filetów z dorsza,
    20 dag gotowanych ziemniaków,
    1 ugotowana marchewka,
    jajko,
    pół pęczka szczypioru,
    2 ząbki czosnku,
    łyżka mąki ziemniaczanej,
    bułka tarta (2 łyżki do farszu i ok. 2 łyżki do panierki)
    sól, pieprz,
    suszona bazylia,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Kulki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kulki rybne 1. Rybę mielimy wraz z ugotowanymi warzywami. Masę mieszamy z jajkiem, bułką, mąką ziemniaczaną, przyprawami, posiekanym czosnkiem i szczypiorem.
  • kulki rybne 2. Z masy formujemy równej wielkości kulki. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na głębokim oleju z każdej strony. Odsączamy z tłuszczu.

Porady

Kulki możemy polać keczupem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować