Kulki mięsno-rybne w zalewie octowej

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tym razem przepis mojej mamy. Mięsno-rybne klopsiki do słoika. Na imprezach zawsze znikają pierwsze.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mięso mielone z indyka - 0,5kg
    Filet rybny - 0,3 kg (u mnie dorsz, ale może być oczywiście inna ryba)
    Jajko - 1szt
    Bułka tarta
    Przyprawy:
    sól, pieprz cayenne.
    Oliwa do smażenia
    Zalewa:
    Woda - 1 litr
    Ocet - 1/2 szklanki
    Cukier - 3 łyżki
    Sól - 1 łyżka
    Cebula - 1
    Ziele angielskie - 6 kulek,
    Liść laurowy - 4 szt,
    Pieprz ziarnisty - pół łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Klops Przekąski Kulki

Kulki mięsno-rybne w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kulki mięsno-rybne w zalewie octowej 1. Filet mielimy i dodajemy do mielonego mięsa. Mieszamy z jajkiem i przyprawami. Dodajemy bułki tartej, aż masa będzie na tyle gęsta, żeby dało się formowa klopsy.
    Uformowane kulki obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.

    Zalewa: Cebulę kroimy na plastry. Wodę z octem, cukrem, solą, cebulą i przyprawami gotujemy, aż zawrze.

    Klopsy wkładamy do słoika, zalewamy zalewą. Kiedy ostygnie wkładamy do lodówki. Po 3 dniach można się zajadać
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować