Kućmok ziemniaczany

4.5 (174 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Przepis otrzymałam od mojej babci, która piekła w piecu . Bardzo nam smakowały. Teraz ja robię dla swojej rodziny.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 2 kg ziemniaków
    40dkg boczku surowego
    2 cebule
    sól.pieprz
    vegeta
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kućmok ziemniaczany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki umyć, obrać ze skórki, zetrzeć na tartce. Cebulę zetrzeć na tartce , dodać do ziemniaków, przyprawić solą , vegetą i pieprzem, wymieszać Przygotować formę 32x20 cm, wysmarować tłuszczem. Dno formy wyłożyć plastrami boczku. Wlać masę ziemniaczaną, wyrównać. Na wierzch znów ułożyć plastry boczku. Piec w piekarniku w 180 stopniach przez 60 min. Po upieczeniu wyłożyć na talerz. Podawać na gorąco z przystawkami

Porady

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować