Krupnik z kaszą jaglaną

4.5 (187 ocen)

  • 15 min

Lekkostrawna zupa odpowiednia dla rodziny z małymi dziećmi, rekonwalescentów, osób starszych i będących na diecie.

  • 15 min

Składniki:

  • marchewka - 3 szt.
    pietruszka - 2 szt.
    seler mały - ½ szt.
    bulion - 1 i ½ l
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    ziele angielskie - 2 szt.
    listek laurowy - 1 szt.
    śmietana - 3 łyżki
    kasza jaglana ugotowana na sypko - 1 szk.
    posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krupnik z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyj i obierz pietruszkę, seler i marchewkę. Pokrojone warzywa włóż do garnka i zalej bulionem. Doprowadź do wrzenia.
    Gdy się zagotuje, dodaj ziele angielskie, listek laurowy oraz obraną cebulę / w całości /.
    Gotuj zupę na wolnym ogniu ok. 30 minut. Dodaj ugotowaną na sypko kaszę jaglaną, dodaj śmietanę i dopraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Dodaj posiekaną natkę pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować