Krupnik z fenkułem, kaszą jaglaną i chipsami z jarmużu

5 (3 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Szybka zmaczna zupa z koprem włoskim z chipasami z jarmużu

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    marchewka - 1 szt.
    seler - 1 kawałek
    por ( biała część) - 10 cm
    seler naciowy łodyga - 1 szt.
    fenkuł - 1/2 szt.
    czosnek - 2 ząbki
    woda-1.5 litra
    cząber - do smaku
    sól himalajska - 1 łyżeczka
    pieprz - do smaku
    liść laurowy - 2 szt.
    ziele angielskie - 2 szt.
    oliwa z oliwek - 2 łyżki
    kasza jaglana - 3 łyżki

    Chipsy z jarmużu: jarmuż umyty i wysuszony
    jarmuż umyty i wysuszony - 100 g
    sól - do smaku
    czosnke granulowany - 1/2 łyżeczki
    olej - trochę
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Krupnik

Krupnik z fenkułem, kaszą jaglaną i chipsami z jarmużu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa na krupnik myjemy i siekamy. W garnku rozgrzewamy oliwę i dusimy warzywa ok. 10 minut mieszając od czasu do czasu. Następnie dolewamy wodę, dodajemy przyprawy i wypłukaną na sicie kaszę jaglaną. Gotujemy do miękkości ok. 10 minut.

    Jarmuż (misi być suchy) rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Doprawiamy solą i czosnkiem granulowanym. Polewamy delikatnie olejem i mieszamy rękoma. Pieczemy w 110 stopniach C przez ok. 15-20 minut z termoobiegiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Fenkuł (koper włoski) Jarmuż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować