Krupnik domowy zabielany

4.5 (182 ocen)

  • 35 min

Palce lizać...dla odmiany zabielamy krupnik:)

  • 35 min

Składniki:

  • 2 litry wywaru mięsnego
    1 szklanka kaszy jęczmiennej
    2 średnie marchewki
    1/2 pietruszki
    2 ziemniaki
    posiekana natka pietruszki

    100 ml śmietany 16%
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krupnik domowy zabielany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę dokładnie wypłucz, następnie zalej wodą.
    Ziemniaki/marchew/pietruszkę kroimy w drobniutką kostkę. Warzywa delikatnie podgotować w bulionie mięsnym dodajemy wypłukaną kaszę i gotujemy, aż kasza będzie ugotowana ok 8 min. następnie podbijamy śmietaną. Zagotować zupę i gotowe.
    przed podaniem na stół posypujemy krupniczek posiekaną natką pietruszki.

Porady

Łącząc śmietanę z zupą dodać najpierw odrobinę zupy do śmietany, a następnie wlać "złamana śmietanę" do zupy. Bardzo syta zupka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować