KRUPNIK ZABIELANY

4.49 (168 ocen)

  • Dla 8 osób

W "erze" wymyślnych i skomplikowanych przepisów warto wrócić do klasyki naszych mam i babć :)Pyszny krupniczek na boczusiu ze śmietanką .

  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 2 litry bulionu warzywnego
    1/2 szklanki kaszy jęczmiennej
    3 marchewki
    3 "patyki" selera naciowego
    1 por
    3-4 ziemniaki
    kawałek boczku wedzonego lub surowego
    1 cebula
    1/2 szklanki śmietany kremówki
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krupnik zabielany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krupnik 1. Na gotujący sie bulion dajemy pokrojone warzywa , kaszę oraz usmażony boczek z cebulą . Gdy warzywa zmięknną wraz z kaszą doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę.

    Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować