1.Mięso opłukać i włożyć do dużego garnka.
Wlać 2 litry bulionu lub wody, zagotować, a następnie zszumować.
Zmniejszyć płomień.
Dodać obraną i przypaloną nad płomieniem cebulę, ziele angielskie i listek laurowy, sól i warzywa suszone. Całość gotować ok 30 min.
Po tym czasie dodać kaszę, gotować przez około 10 minut.
Następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz starta na tarce marchewkę i pietruszkę.
Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchewkę i pietruszkę - starte na większych oczkach tarki.
Dodać pieprz, sól do smaku oraz kurkumę. Gotować przez ok. 30 min na małym ogniu i pod przykryciem.
Pod koniec dodać posiekany koperek.
Kurczaka wyjąć z zupy, usunąć skórę i kości. Mięso pokroić na kawałki i włożyć z powrotem do zupy. Smacznego.
Komentarze