Kruche tartaletki z kremem budyniowym, konfiturą malinową i owocami

4.5 (193 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Idealne na deser !

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Składniki tartaletki :

    300g mąki,
    200g masła,
    1 żółtko,
    100g cukru pudru.

    Składniki masa budyniowa :

    500ml mleka,
    1 budyń waniliowy,
    4-5 łyżek cukru,
    1 łyżka mąki pszennej,
    100g masła.


    Pozostałe składniki :

    ulubione owoce - u nas: truskawki, winogron, kiwi,
    ulubiona posypka - u nas : kokos, proso ekspandowane,
    konfitura malinowa.
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kruche tartaletki z kremem budyniowym, konfiturą malinową i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie tartaletek :


    Mąkę i cukier puder przesiej na stolnicę. Dodaj pokrojone masło. Wrzuć żółtko.

    Szybko połącz ze sobą składniki. Ciasto owiń w folię i Włóż do lodówki na 40minut.

    Rozwałkuj ciasto na oproszonej stolnicy. Wytnij koła i ciasto przełóż do foremek.

    Dół nakłuj widelcem. Foremki włóż do nagrzanego piekarnika i piecz przez 15minut.
  • 2. Do rondelka wlej 300ml mleka. Dodaj masło i wsyp cukier.

    Zagotuj całość. Pozostałą cześć mleka wlej do szklanki.

    Wsyp budyń i mąkę. Dokładnie wymieszaj. Do gotującego się mleka wlej mieszankę z budyniem.

    Mieszaj przez cały czas aż budyń nie zgęstnieje.
  • 3. Przygotowanie :


    W każdej tartaretce rozsmaruj konfiturę. Ułóż porcję budyniu. Udekoruj ulubionymi owocami i posyp posypką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować