KRUCHE CIASTECZKA Z KONFITURĄ MALINOWĄ

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lepsze, niż te ze sklepu! :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • konfitura malinowa (może być również dżem o ulubionym smaku),
    220 g masła,
    1 i 3/4 szklanki mąki,
    1/3 szklanki mąki ziemniaczanej,
    100 g cukru,
    2 żółtka.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kruche ciasto Ciastka

Kruche ciasteczka z konfiturą malinową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąki przesiewam przez sito.
    Miękkie masło ucieram, aż zbieleje, dodaję cukier.
    Nie przestając ucierać dodaję stopniowo po jednym żółtku, następnie mąkę.
    Z masy formuję okrągłe ciasteczka, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W każdym ciasteczku robię palcem wgłębienie, w które wkładam konfiturę.
    Piekę około 15-20 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować