Kruche babeczki z kremówką i owocami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Małe co nie co dla każdego łasucha.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    250g mąki
    150g kostki margaryny
    ½ szklanki cukru pudru
    2 żółtka
    1 łyżka śmietany 18%

    Krem:
    330ml kremówki 30%
    1,5 łyżki cukru pudru
    250g mascarpone

    Dodatkowo:
    dżem z wiśniami
    kiwi
    czekolada
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babeczki Babeczki

Kruche babeczki z kremówką i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Korpusy babeczek:
    Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i schłodzić w lodówce pół godziny. Zimne ciasto rozwałkować na grubość ok. 3 cm na blacie oprószonym mąką. Ciasto przełożyć do małych foremek, dociskając do brzegów. Nakłuć widelcem i schłodzić w lodówce około 40 minut. Babeczki piec w temp 180 stopni około 10-15 min (dobrze nagrzany piekarnik, termoobieg). Gdyby ciasto podczas pieczenia się unosiło, należy znów nakłuć je widelcem.

    Krem:
    Kremówkę wymieszać mikserem z mascarpone i cukrem pudrem do uzyskania konsystencji kremu. Kremem wypełniać korpusy babeczek. Udekorować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować